#

У Бородянському районі освятили куполи та центральний хрест церкви (ФОТО)

06.08.2019 07:59
У Бородянському районі освятили куполи та центральний хрест церкви (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 5 серпня, у День Почаївської ікони Божої Матері, у смт Пісківка в Бородянському районі освятили та встановили куполи й центральний хрест Церкви на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Парафії св.мч.Віри, Надії та Любові і матері їх Софії смт Пісківка УПЦ(ПЦУ) у Facebook.

Новий храм Української Православної Церкви у селищі міського типу Пісківка увінчали чотири куполи — великий, три малих і, звісно ж, хрест.

До цієї знакової події готувались заздалегідь, 5 серпня вона зібрала близько п’ятдесяти людей.

Також нагадаємо, що в Борисполі митрополит Епіфаній провів обряд освячення нової військової каплички на честь Святого Пророка Іллі.

У освяченні храму брали участь служителі Православної Церкви України — настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці (с. Кухарі), протоієрей Василь (Венгльовський), протоієрей Володимир (Ковальський), настоятель Свято-Троїцької парафії (с. Сукачі) та протоієрей Ярослав (Чопань), настоятель храму на честь Різдва Богородиці (смт. Немішаєве).

Переважно місцеві спеціалісти, керували встановленням куполів та хреста. Звичайно ж, задіяли також і автомобільний кран великої вантажопідйомності, адже вага основного купола — 5,5 тонни.

Фінальним акордом пролунали "Многая літа" Українській державі, її мужнім захисникам, меценату Ігорю Миколайовичу Луцкову та усім парафіянам.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: