#

У Бородянському районі рятувальники гасили пожежу майже добу

08.04.2020 12:15
У Бородянському районі рятувальники гасили пожежу майже добу
Фото з місця події

Учора, 7 квітня,  неподалік від села Пилиповичі Бородянського району сталася масштабна пожежа, яка почалася з горіння сухої трав’яної рослинності і згодом перекинулося на хвойні молоді дерева, очерет та чагарники

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС України у Київській області.

Рятувальникам знадобилося більше 8 годин та довелося залучити 18 чоловік особового складу 8-ДПРЗ та 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки, а також техніку «Клавдієвського лісгоспу» , щоб приборкати вогняну стихію.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook

"Незважаючи на заборони спалювання сухої рослинності, громадяни продовжують нехтувати усіма застереженнями рятувальників ДСНС України, при цьому порушуючи елементарні Правила пожежної безпеки. Саме від горіння пожеж у природних екосистемах, вогонь яких є неконтрольованим та знищує усе живе на своєму шлях, а це і флора та фауна, лісові масиви, житлові та господарчі та садові будівлі, відбувається значне забруднення довкілля та погіршення родючості ґрунтів", – зазначають в Бородянському РВ ГУ ДСНС України у Київській області.

Читайте також: Кому заважає суха трава і чому можна обійтися без зайвих пожеж.

Причина пожежі та збитки на даний момент встановлюються. Проте рятувальники застерігають громадян залишити практику випалювання сухої рослинності, листя, побутового сміття у минулому та дотримуватись Правил пожежної безпеки в Україні.

Також нагадаємо, що 7 квітня, у зоні відчуження напередодні виникла ще одна пожежа - поблизу села Грезля Денисовецького лісництва зайнялися чагарники і трав’яний настил.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: