#

У Боярці ліквідували поштове відділення, яке працювало з 1894 року (ВІДЕО)

14.03.2021 11:40
У Боярці ліквідували поштове відділення, яке працювало з 1894 року (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

У старій частині міста Боярка "Укрпошта" закрила відділення у приміщенні, яке функціонувало з 1894 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "UA: Перший".

Секретар Боярської міської ради Олексій Скринник розповів, що поштовим відділенням користувались усі жителі старої частини Боярки, а це близько 5 тисяч людей. Міська рада зверталася до "Укрпошти", щоб утримувати будівлю на умовах співфінансування, проте даремно.

Ми створювали всі умови і навіть брали на себе відповідальність зробити ремонт для ліпшої роботи. "Укрпошта" нам ніякої відповіді не дала. Вони сказали, що це їхнє приміщення і все. Швидше за все, його будуть продавати на аукціоні. У такому випадку ми спробуємо взяти участь у цьому аукціоні, – повідомив Олексій Скринник.

За словами місцевого історика Андрія Ковальова , історично це відділення пошти є визначним: у 1991 році тут почали робити  перші саморобні марки з тризубом. Ця споруда будувалася спеціально для поштово-телеграфної станції. В одному крилі знаходилося поштове відділення, в іншому – квартира поштмейстера та директора пошти.

У квітні 1894 року це приміщення було здане, а в травні вже почало працювати. І з того часу ця пошта працювала безперервно. Не було перерв на Першу світову війну, ні на Другу. Ні в часи Голодомору, ні під час німецької окупації робота пошти не припинялась. Тобто ця пошта працювала 125 років без перерв. І от так звана реформа імені Смілянського, директора Укрпошти, призвала до ліквідації цього відділення, – розповів історик.

Місцеві жителі кажуть, що без відділення буде не зручно. Багато хто хотів би лишити його для майбутніх поколінь.

Відділення у Боярці було закрите через відсутність відповідних санітарних норм. По-перше, у цьому відділенні немає опалення. По-друге, приміщення потребувало значних капіталовкладень, щоб зробити там елементарні умови для праці. Ми не знайшли можливості для виправлення ситуації, тому вирішили не мучити далі персонал та клієнтів. Ми прийняли важке рішення закрити це відділення, точніше перевести всіх клієнтів в інше відділення, – пояснив директор Київської філії Укрпошти Йосип Борнак.

Ліквідоване відділення буде виставлене на відкритому аукціоні продажу. Наразі Укрпошта шукає нове приміщення для відділення у районі старої Боярки.

Нагадаємо, що нещодавно Боярська ОТГ взяла участь у проєкті "Рушник єдності".

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: