#

У Боярці планують повністю реконструювати мережу водопостачання

11.10.2019 13:55
У Боярці планують повністю реконструювати мережу водопостачання
Фото з мережі Інтернет

У Боярці планують змінити систему водопостачання та водовідведення на більш енергоефективну за допомогою фінансування Північної екологічної фінансової корпорації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Боярської міської ради у Facebook.

Міський голова Олександр Зарубін планує створити робочу групу, яка збере дані по системі водопостачання, яка наразі діє в Боярці. Після цього отриману інформацію передадуть до корпорації, яка і здійснюватиме фінансування реконструкції.

Розробка проекту конкретно під Боярку може тривати рік, а впровадження – ще один. Однак після реконструкції вдасться заощаджувати на енергії для потреб водопостачання близько 50%. Вартість може скласти від 1 млн до 2 млн євро. Грантова складова – близько 25% від загальної вартості, але не більше 300 тис євро. Тобто більшу частину робіт усе ж сплачуватимуть із міського бюджету.

Такий проект усе таки має значні ризики. Зокрема, після місцевих виборів та ймовірної зміни керівництва фінансування реконструкції може загальмуватись.

Також нагадаємо, що на позачерговій сесії Боярської міської ради депутати виділили 505 818 тис грн на співфінансування проекту КОДА "Питна вода Київщини на 2017-2020 роки", у рамках цієї програми в місті зроблять капітальний ремонт водонапірно-насоснної станції №5.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: