#

У Боярці відкрили барельєф на честь полковника Армії УНР (ФОТО)

02.12.2019 15:32
У Боярці відкрили барельєф на честь полковника Армії УНР (ФОТО)
Фото з місця події

У Боярці відкрили та освятили меморіальний барельєф на честь засновника Пласту — полковника Армії УНР Івана Чмоли та українських воїнів, які героїчно обороняли місцеву станцію та фастівську залізницю від російсько-більшовицьких окупантів у 1919 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Андрія Ковалова у Facebook.

На відкритті барельєфу були присутні пластуни з різних куточків України, учасники нинішньої російсько-української війни, мешканці Боярки, військовий оркестр.

До пластової акції, зокрема, приєдналися й військово-історичні реконструктори. Вони були одягненими так само, як Українські січові стрільці сто років тому. На подію також завітав рідний онук Івана Чмоли — Богдан, який приїхав зі Сполучених Штатів Америки.

"Дуже швидко в книгах, зокрема і в книзі Іван Хома знайшов, що командиром Третього полку Січових Стрільців був полковник Іван Чмола. Я був шокований. Засновник Пласту, на прикладі якого я виховувався, про якого вперше почув на пластовій ватрі в боярському лісі, — виявляється командував обороною мого рідного міста сто років тому", — написав прес-секретар Голови Верховної Ради України Андрій Ковалов у Facebook.

Також нагадаємо, що в Боярці на вулиці Кібенко збираються побудувати станцію очищення води на свердловині за 2,22 млн грн до кінця поточного року.

Довідково:

Після взяття Києва 4 лютого 1919 року, більшовики продовжили наступ у бік Фастова. Уряд України в той час перебував у тимчасовій столиці України — Вінниці. Запеклі бої на станції Боярка тривали з 12 до 15 лютого, Корпусом Січових стрільців Армії УНР командував полковник Іван Чмола, один із засновників Пласту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: