#

У Боярці відкрили меморіальний барельєф на честь видатного українського командира

12.10.2020 10:20
У Боярці відкрили меморіальний барельєф на честь видатного українського командира
Фото з місця події

У суботу, 10 жовтня, в місті Боярка на честь командира 6-ої Січової стрілецької дивізії Армії УНР Марка Безручка було відкрито меморіальний барельєф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Андрія Ковалова у Faсebook.

На барельєфі видатного українського командира, міністра військових страв УНР Марка Безручка, який створив талановий скульптор Олександр Михайлицький зображений дивізійний знак 6-ої стрілецької дивізії. Це вже п’ята скульптура роботи Олександра Михайлицького у Боярці.

Право урочисто відкрити барельєф мали: спадкоємець роду Марка Безручка - внучатий племінник, мешканець Боярки Анатолій Безручко та мешканець Боярки, учасник російсько - української війни, доброволець 1 танкової бригади, а згодом 56 бригади Збройних сил України Юра Романченко.

Почесну варту біля барельєфу несли військово-історичні реконстуктори з ВІК "Повстанець", які дали зі своїх гвинтівок урочисту сальву на честь героїв 6-ої стрілецької дивізії Армії УНР. Щиро дякую Владиславу Запорожецю, Олексію Довбушу та Владиставу Бургонському.

Священики канонічної помісної Православна Церква Українитпротоієрей  Димитрій Присяжний , протоієрей  Ярослав Чорненький та протоієрей Василь Бумба відслужили Панахаду за козаками Армії УНР і освятили меморіальний барельєф.

Сьогодні також презентував громаді Боярки сигнальний примірник своєї нової книги «Як гартувалася державність». Нариси до історії Боярки -Будаївки та околиць Києва в часи Українсткої Революції і Перших визвольних змагань. За день до відкриття барельєфу зі мною сталася буквально дивовижна історія. З дегкої руки Микола Кучеренко, по телефону я познайомився з Анатолієм Безручком - внучатим племінником Марка Безручка, який нещодавно переїхав жити до Боярки. Анатолій Безручко розповів громаді про долю родини Безручків, про переслідування родини російсько-більшовицькими окупантами, - пише чоловік

На заході хор громади Благовіщенського храму Православної Церкви України під керівництвом отця Василя Бумби заспівали українські церковно-патріотичні пісні.

До присутніх звернувся також і міський голова Олександр Зарубін, який підтримав встановлення меморіального барельєфу на честь Марка Безручка та системно протягом 5 років підтримував та проводив українські зміни в політиці національної пам’ять у Боярці.

Щиро дякую Олександру Зарубіну та колегам по депутатському корпусу Боярської міської радм. Також щиро дякую за підтримку і участь Татьяні Кочкові, - зауважує Ковалов.

Нагадаємо, що ексголова Києво-Святошинської районної ради Вадим Гедульянов, який балотується на голову Боярської ОТГ, обманює жителів про своє місце проживання.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: