#

У Броварах "гуляє" вітряна віспа

15.12.2018 09:33
У Броварах "гуляє" вітряна віспа
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що за минулий тиждень у Броварах зафіксували 15 випадків захворювання на вітряну віспу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

На кір захворіли шестеро, скарлатиною – двоє. Майже не змінилась захворюваність на грип та ГРВІ. Вже другий тиждень підряд у Броварах реєструють велику кількість пневмоній. Цього разу – 22. Таке розповідають у відповідальних медичних і контрольних установах міста.

Як зазначають у звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень, серед окремих інфекцій із крапельним механізмом зараження за вказаний період захворіли 23 особи. Найбільше серед них – знову з вітряною віспою, таких 15.

Зазначимо, що попереднього тижня відбувся спалах хвороби, тоді занедужали 17, усі хворі є дітьми. Цього разу це по три вихованці садочку "Ромашка" та учні 7-ї школи. Два випадки – ДНЗ "Теремок". У садочку "Червоні вітрила" та школах №№ 1 та 9 сталося по одному випадку.

На кір захворіли шестеро. Після закінчення звітного тижня стався принаймні ще один випадок – у приватній школі "Фортуна". Тим часом зі скарлатиною до лікарів потрапили двоє дітей. Серед них один є учнем гімназії ім. Степана Олійника, а інший – відвідувач садочка "Джерельце".

На грип і ГРВІ захворіли 894 людини, що на три випадки більше, ніж попереднього тижня. Водночас число недужих дітей за 7 днів зросло трохи помітніше. Тепер їх 661. До епідемічного порогу лишається 28,3%

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook..

Кишковими розладами, гастроентероколітами, за останні 7 днів занедужали 12 пацієнтів, з яких десятеро є дітьми. Восьмеро недужих потрапили на лікарняні ліжка. Зросло число гастроентероколітів вірусної етіології, – вказують у відділі лабораторних досліджень. Серед недужих є 5 дітей, які відвідують навчальні заклади міста: по одному випадку в садочках "Червоні вітрила", "Теремки", "Ластівка" та школах №№ 5 і 10.

Другий тиждень поспіль зберігається висока захворюваність на пневмонії. Якщо за попередні 7 днів зареєстрували 21 хворого, то цього разу –22. Про це під час останньої оперативної наради в понеділок розповів Ігор Кравцов, керівник первинної медицини Броварів.

Покусаних тваринами минулого тижня було четверо, – йдеться у звіті відділу лабораторних досліджень. У всіх випадках нападниками були дворові пси. Люди не розминулися із собаками по вул. Грушевського, Київській та в районі військової частини Броварів.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: