#

У Броварах родина просить небайдужих допомогти в реабілітації сина з ДЦП (ФОТО)

06.12.2018 18:38
У Броварах родина просить небайдужих допомогти в реабілітації сина з ДЦП (ФОТО)
Інна та Антон Науменки

Родина Науменків з Броварів просить небайдужих долучитися до збору коштів на лікування 8-річного Антона, який через ДЦП має серйозні проблеми зі здоров’ям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Інни Науменко-Спашиби у Facebook.

Виданню "Трибуна Бровари" жінка повідомила, що двійнят, Анастасію та Антона, вона народила тільки у 42 роки.

Проте пологи були складними, а діти народилися в спосіб кесаревого розтину. Тоді ж лікарі й повідомили, що у Антона, через асфіксію при народженні, можуть у подальшому виникнути проблеми зі здоров’ям.

Перші ознаки хвороби виникли у сім місяців, коли хлопчик не зміг нормально сидіти. Після обстеження лікарі поставили дитині невтішний діагноз: ДЦП, спастична диплегія (деформація хребта, суглобів, більшою мірою  враження обох ніг), розумова відсталість.

Однак Інна, яка втратила в автотрощі свою першу сім’ю – чоловіка та дитину, навіть не збиралася  приймати такий вирок лікарів, і розпочала боротьбу за здоров’я та повноцінне життя сина.

Після непосильних занять Антон почав робити перші успіхи, а в два роки він вже почав повзати. У пошуках спеціалістів із реабілітації для дитини, батьки об’їхали всю країну.

Щоб поставити хлопчика на ноги, кожні три місяці в родині Науменків збирали на реабілітацію всі заощадження. Однак ціни постійно зростають, а родина вже не може самостійно зібрати необхідну суму. Інна не працює, бо доглядає за хворим сином, а її чоловік, який очолює ОСББ у своєму будинку, самотужки  зібрати 19 тис грн на чергову реабілітацію, яка буде вже у лютому 2019 року – не в силі.

Саме таку суму виставили за черговий курс у Борисполі в центрі реабілітації дитини "Вікторія", де два останні роки і лікується Антоша.

Пропустити реабілітацію – втратити попередні здобутки, а це – зробити крок назад. А Антончик через біль крокує тільки вперед, тож через 7 років наполегливої праці пішов!

Місяць тому Антоші виповнилося 8 років. Попри прогнози лікарів, хлопчик зростає розумником: має гарну пам’ять, багато читає, цитує вірші, як справжній профі розуміється на комп’ютері. Антоша вчиться в 2 класі ЗОШ №6, і його одна із найзаповітніших мрій  – затанцювати із сестричкою на своєму випускному. Для цього в нього попереду 8 років наполегливої праці та велике бажання. Задля здійснення своєї мрії він і терпить біль.

Невдовзі в кожну родину завітає Святий Миколай – чарівник,  який виконує дитячі  побажання. Та  його чари діють тільки  за спільної  підтримки. І якщо кожен із нас покладе до чарівного мішка Святого Миколая хоча б крихту, світ стане добрішим від Антошиних посмішок.

Картка Приватбанку: 4149  49 91 1894  2398 (Науменко Інна Анатоліївна).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: