#

У Броварах в дитячих садочках спалах вітряної віспи

05.12.2018 07:47
У Броварах в дитячих садочках спалах вітряної віспи

В період з 23 по 29 листопада у Броварах було зареєстровано 17 хворих на вітряну віспу з яких 9 є вихованцями дитячого садочка "Теремок"

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із посиланням на "Трибуна Бровари".

Як зазначають фахівці, за останній тиждень вітряною віспою у Броварах занедужали 17 осіб. Усі хворі є дітьми, вони лікуються амбулаторно. 14 із них відвідують школи і садочки. Один із інфікованих відвідує школу №7. По два випадки виявили в садочках "Ромашка" та "Червоні вітрила". Однак найбільше хворих зареєстрували в ДНЗ "Теремок" – дев’ятеро.

Нагадаємо, із 9 по 15 листопада в садочку "Теремок" вже реєстрували спалах вітряної віспи. Тоді із 13 недужих на все місто 11 хворих виявились вихованцями саме цього навчального закладу. Водночас наступного тижня в "Теремку" зареєстрували лише одного хворого вітрянкою. Зазначимо, що окремі випадки недуги з 9 по 22 листопада реєстрували і в школі №7, і в садочку "Ромашка".

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Слід зауважити, що за три тижні до останнього звітного тижня в місті реєстрували переважно не більше як по 2 – 4 випадки захворювань вітрянкою за 7 днів. До того ж, хворіють переважно діти. Востаннє недужого дорослого зафіксували ще в середині жовтня.

У відділі лабораторних досліджень вказують, що щеплення проти вітряної віспи в Україні не здійснюють. Водночас хворі мають високу заразливість Тому спалах вітрянки закінчиться тоді, коли у суспільстві накопичиться достатній колективний імунітет із людей, які перехворіли недугою.

До відома: вітряна віспа – інфекційне дуже заразне захворювання, яке найчастіше вражає дітей. Хворий на вітрянку вважається заразним в середньому протягом 10 – 12 днів: від 1 – 2 днів до появи висипу, весь період висипання і до 5 діб після появи останнього висипу (пухирця везикули).

Захворювання, яке проявляється в дитинстві, та зазвичай минає самостійно. Негативні наслідки більш характерні в підлітків, дорослих, вагітних жінок та осіб із пониженим імунітетом.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: