#

У Броварах в штучному озері знайшли небезпечну бактерію (ФОТО)

13.08.2019 06:16
У Броварах в штучному озері знайшли небезпечну бактерію (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У Броварах в штучному озері, яке знаходиться в парку "Перемога" знайшли кишкову паличку  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

Тим часом в озері Білому, що в парку "Приозерний", колі-індекс лактопозитивних кишкових паличок – у межах норми. Про це вказують у броварському міжрайонному відділі лабораторних досліджень. А міські чиновники нагадують про повну заборону на купання у броварських водоймах.

Як зазначають у відділі лабораторних досліджень, проби для перевірки води в озері парку "Перемога" відібрали ще 6 серпня. Результат показав, що колі-індекс лактопозитивних кишкових паличок становить 24 000 одиниць на 1 куб. дм. Таким чином норматив на вміст кишкової палички перевищено в 4,8 раза, адже цей показник має становити не більше 5 000одиниць на 1 куб. дм, вказують фахівці.

Окрім того, дослідники виявили умовно патогенні мікроорганізми цитробактер у воді з озера. Водночас у зразку не знайшли колі-фагів і патогенної флори.

Нагадаємо також, що у Білій Церкві в річці Рось кишкова паличка перевищує норму майже в 5 разів.

Зазначимо, що разом із дослідженням у парку "Перемога" того ж дня фахівці відібрали проби води в озері Білому в парку "Приозерний" і на Десні в селі Пухівка, ідеться у висновку. В обох випадках колі-індекс лактопозитивних кишкових паличок не перевищений. В озері Білому він становить 1400, а в річці Десна – 500 одиниць на 1 куб. дм. Колі-фаги і патогенна флора також відсутні.

Тим часом чиновники Броварів усе ж нагадують про заборону купатися в обох міських озерах і обіцяють оновити відповідні таблички. Нагадаємо, що якість води – лише одна з причин. Можновладці та комунальники вказують на необлаштованість пляжів, погану якість дна та інші чинники. Тим не менше, це не перешкоджає влаштовувати офіційні масові купання на Водохрещу.

Як розповіла керівниця броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног, різниця в результатах між двома броварськими озерами могла виникнути через те, що в озері Білому все ж присутня хоч якась циркуляція води, чого не скажеш про озеро в парку "Перемога".

Окрім того, загальне пониження рівня кишкової палички у водоймах фахівчиня пов’язує зі зменшенням спеки і дощами, у порівнянні з червнем-липнем. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: