#

У Броварах вручили ключі від "двушки" юному параолімпійцю, який постраждав на Донбасі

10.03.2020 14:53
У Броварах вручили ключі від "двушки" юному параолімпійцю, який постраждав на Донбасі
Фото з місця події

У вівторок, 10 березня, у Броварах, в рамках всеукраїнського проекту "Діти неоголошеної війни",  комерційний директор будівельної компанії Cityconsult Development Анастасія Давидова вручила ключі від двокімнатній квартири Миколі Ніжніковському, який постраждав від військових дій на сході країни у 2015 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на власні джерела.

Тоді, поблизу Маріуполя,  загинув молодший брат Миколи. Сам він втратив обидві ноги і руку, але дивом залишився живий. За допомогою волонтерів та небайдужих людей хлопчик проходив тривале лікування та реабілітацію в Україні та у Канаді. Йому було встановлено протези кінцівок, які він успішно засвоїв.

Нині Микола займається плаванням, його мрія - стати параолімпійським чемпіоном. Наблизити мрію до реалізації підлітку, якому невдовзі виповниться 16 років, вирішила Всеукраїнська громадська організація "Земляцтво - Рідний Донбас", яка лише на початку цього року була офіційно зареєстрована.

Керівник цієї ГО - заслужений лікар України, народний депутат України попередніх скликань Тетяна Бахтєєва взяла під особистий контроль процес комплексної реабілітації підлітка.  А Бровари для новосілля майбутнього чемпіону обрані невипадково, оскільки тут, неподалік від "Лісового кварталу", де зводяться новобудови, розташований басейн, для дітей з особливими потребами.

Привітати родину Ніжніковських із знаменною подією в їхньому доволі драматичному житті у Бровари приїхав і радник секретаря Ради нацбезпеки та оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Сергій Сивохо та ще один уродженець Донбасу, колишній народний депутат України Валерій Бондик.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: