#

У Броварах до кінця року будуть відловлювати та стерилізувати безпритульних собак

16.12.2020 08:20
У Броварах до кінця року будуть відловлювати та стерилізувати безпритульних собак
Фото з мережі Інтернет

До 31 грудня поточного року у місті Бровари буде відбуватися відлов та стерилізація безпритульних собак

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари", на сайті "Дозорро", 5 листопада УБЖКГІТ провело відкриті торги із закупівлі ветеринарних послуг. Зокрема, з вилову та транспортування тварин для їх стерилізації, проведення стерилізації та післяопераційного утримання, вакцинації від сказу та ідентифікації тварин. Також у переліку необхідних послуг є придбання пального, транквілізаторів, дезінфікуючих та інших лікарських препаратів.

Для цих ветеринарних послуг із бюджету міста Бровари було виділено 200 тис.грн.

У відкритих торгах взяло участь два претенденти: комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" та ФОП "Сайко Лілія Юріївна". Перемогу отримала ветлікарня, яка запропонувала надати всі послуги за меншою ціною – 199 853,28 грн. Даний договір уклали 25 листопада.

Таким чином до 31 грудня 2020 року підрядник зобов’язався відловити, транспортувати, вакцинувати від сказу, простерилізувати, утримувати після операції необхідний час, прокліпсувати та повернути на місце, де і здійснено відлов, 110 безпритульних тварин.

Для того, щоб підрядник зміг відловити безпритульних тварин, він має знати місця їх постійної дислокації. Тому місцеві жителі можуть дзвонити за номером (04594) 4-61-11 та повідомляти про місця скупчення безпритульних собак.

 Також відомо, що підряднику наразі вдалося відловити та простерилізувати всього 10 тварин.

Як зазначають в управлінні, вони тісно співпрацюють із волонтерами, які не лише вказують місця дислокації безпритульних тварин, а і самі їх транспортують у лікарню.

Тендер із надання ветеринарних послуг в УБЖКГІТ проводили вперше. І відбувся він в останній місяць року. Тож у січні 2021 року спеціалісти управління планують його знову оголосити.

Нагадаємо, що 14 грудня у місті Бровари біля залізничної станції "Княжичі" потяг збив місцевого жителя.

Читати "Моя Київщина" у Telegram