#

У Броварах лікарня планує закупити понад 300 ПЛР-тестів

22.09.2020 08:30
У Броварах лікарня планує закупити понад 300 ПЛР-тестів
Фото з мережі Інтернет

У Броварах міська рада виділила багатопрофільній клінічній лікарні на закупівлю ПЛР-тестів 450 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари".

Як зазначила заступниця директора лікарні з економічних питань Тетяна Щербак, наразі відбуваються перемовини з ТОВ "Емпіріка" щодо зменшення ціни на закупівлю 312 шт картриджів, позаяк  фірма змінила розцінки в бік зростання. Тепер картридж для ПЛР-тестування коштує 1 350 грн, а купували за 1180 грн.

Зі слів Тетяни Щербак, лише ця фірма має картриджі, які підходять для їхнього ПЛР-апарату. Загальна сума закупівлі має скласти 421 200 грн.

Тому, як зазначає представниця лікарні, охочим зробити ПЛР-тестування за направленням лікаря доведеться зачекати закінчення премовин та підписання договору. Водночас для лікування хворих на коронавірус у стаціонарі лікарня має достатньо тестів. Їх закупили за кошти Національної служби здоров’я України.

Для тих, хто бажає зробити обстеження на COVID-19 без направлення лікаря, придбано окремо картриджі за кошти спецфонду лікарні. На сьогодні таке тестування коштує 1 750 грн. Також за 300 грн у лікарні можна зробити тестування на коронавірус ІФА (імуноферментний аналіз), зазначають у ББКЛ.

Нагадаємо, що 19 вересня жителі Броварів святкують 390-річницю з дня заснування міста.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: