#

У Броварах медики врятували новонародженого, який не дихав 20 хвилин

17.02.2021 10:20
У Броварах медики врятували новонародженого, який не дихав 20 хвилин
Фото з мережі інтернет

У Броварах медики екстреної швидкої допомоги реанімували дитину, яка народилася під час домашніх пологів мертвою і не дихала впродовж 20 хвилин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на "ТСН".

Лікарка, яка повернула до життя немовля розповіла, що їй довелося робити це вперше за 50 років досвіду робити . Вона також додала, що "швидку" жінка викликала через три хвилини після того, як народила, бо в неї почалася кровотеча. А про те, що дитина народилась мертвою, лікарі дізнались на місці.

Мама лежала на ліжку, на груді лежало це дитя бездиханне, синє, воно не кричало, не дихало. І це вже пройшло 20 хвилин, – згадує лікарка медицини невідкладних станів Павлина Левчук.

Врятували хлопчика за 5 хвилин у чотири руки разом із фельдшеркою.  Після того вони одразу доправили породіллю разом із немовлям до місцевого пологового. Розповідають, що малюк тиждень провів у відділенні інтенсивної терапії, і нині його життя вже поза загрозою. Але, чи матимуть якісь наслідки такі пологи для нього в майбутньому, лікарі кажуть, що поки невідомо.

Породілля так і не зізналась лікарям чому народжувала вдома. Але каже, їй допомагав її співмешканець. Він і зустрів швидку та провів до будинку. Проте медики встигли помітити, що сім’я явно неблагополучна; на момент пологів у домі навіть не було пелюшок.

Обставини цієї історії почали з'ясовувати працівники соціальної служби. За цей час співмешканець породіллі встиг облаштувати житло. Тож соцслужба дала дозвіл мамі та малюку повернутися додому.

Нагадаємо, що напередодні свого двадцятого Дня народження одна з найкращих служб доставки України підвела броварчанина, який залишився без цінної посилки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook