#

У Броварах місцева письменниця та вчителька отримала відзнаку почесної громадянки

08.09.2020 11:30
У Броварах місцева письменниця та вчителька отримала відзнаку почесної громадянки
Марія Овдієнко

Учора, 7 вересня, Марії Овдієнко урочисто вручили відзнаку "Почесний громадянин міста Бровари"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари".

Марія Овдієнко - українська видавчиня, краєзнавиця, поетеса, перекладачка та громадська діячка, яка зробили вагомий особистий внесок у становлення української державності, громадське і культурне життя нашого міста, продовжує зберігати та відроджувати історію Броварів.

Як повідомляють свідки й організатори вручення з Броварської міської ради, урочистості відбулися в Броварському краєзнавчому музеї у присутності депутатів,громадськості, колег та близьких почесної броварчанки.

Як відзначили в міськраді, Марія Овдієнко зробила вагомий особистий внесок у становлення української державності, громадське і культурне життя Броварів. Вона і зараз продовжує зберігати та відроджувати історію міста.

Пані Марія під час заходу розповіла, що не сприймає цю нагороду як особисту. Вона зачитала перелік із приблизно 60-ти живих і 20-ти вже померлих діячів із Броварів, які боролися за Україну. Це – переважно члени Народного руху України та Товариства української мови імені Тараса Шевченка.

Марія Овдієнко також розкритикувала діяльність нинішньої міської влади. Почесна громадянка Броварів зазначила, що вже за нинішнього міського голови в музеї була знищена виставка, присвячена борцям за Україну. А броварський комунальний заклад "Світлиця" займається чим завгодно, але не збереженням пам’яті про Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що 4 вересня у селі Зелений Бір Васильківського району посеред ночі загорілося приміщення на території недіючої птахофабрики, яке гасили 29 вогнеборців.

Читати "Моя Київщина" у Facebook