#

У Броварах може з’явитися басейн під відкритим небом (ФОТО)

09.06.2020 09:42
У Броварах може з’явитися басейн під відкритим небом (ФОТО)
Фото з першоджерела

Представники відомої столичної компанії Сity Swim запропонували депутатам Броварської міськради за власний кошт збудувати професійний спортивний басейн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Громадський Ревізор". 

Наразі відомо, що проєкт реалізовуватимуть у центральному парку "Перемога", поряд з приміщенням легкоатлетичного манежу.

Зауважимо, що для будівництва цього басейну не передбачається створення котловану та бетонування чаші басейну, оскільки він будується за абсолютно новими технологіями. Це буде збірно-розбірна конструкція, яка легко і швидко монтується. Так само легко її можна зібрати та перемістити в інше місце, при цьому не залишивши на місці розташування жодних руйнувань.

Попередньо комплекс складатиметься з прохідної, роздягалень, душових та санвузлів. На території будуть розташовані два басейни. Перший – професійний спортивний басейн на вісім доріжок, довжиною 25 метрів. Територія навколо басейну буде обладнана трибунами для глядачів на період змагань. Другий – для навчання плаванню дошкільнят. Він складатиметься з двох доріжок по 15 метрів.

Окрім цього, на території спортивного об’єкта також пропонується створити окрему зону для силової підготовки спортсменів на базі CrossFit та організувати комфортну зону відпочинку з фуд-кортами для батьків.

Варто зазначити, що спортсмени зможуть тренуватись в басейні не лише влітку, а цілорічно, адже проектом розроблена спеціальна повітряно-опорна конструкція, яка здатна забезпечити необхідний мікроклімат в середині аква-зони.

Ба більше, на базі басейну КП "Оздоровчо-реабілітаційний центр", який розташований біля ЗОШ №9, Сity Swim пропонує реалізувати ще й другий проєкт. Для цього вони хочуть взяти майновий комплекс в довгострокову оренду.

Планується, що користування басейном буде платним, але заняття для пільговиків залишать безкоштовними, як і зараз. Крім того, пропонують співпрацювати з садочками та загальноосвітніми закладами для впровадження і реалізації безкоштовної програми "Вмію плавати", яка охопить дошкільнят і школярів міста Бровари.

Зауважимо, що всіма витратами на утримання басейну займатиметься компанія Сity Swim. Відтак, запропоновану ідею підтримала більшість депутатів, однак остаточне рішення оприлюднять лише після розрахунку економічної складової та обговорення цього питання з нинішнім керівництвом КП "ОРЦ".

Нагадаємо, що в місті Бровари комунальники ремонують дороги сучасною машиною, яка заповнює ями сумішшю бітумної емульсії і щебеню, використовуючи стиснене повітря.


Читати "Моя Київщина" у Facebook