#

У Броварській лікарні не вистачає місць хворим з інсультом

17.11.2020 14:30
У Броварській лікарні не вистачає місць хворим з інсультом
Фото з мережі Інтернет

Три дні тому в Броварській багатопрофільній клінічній лікарні почало не вистачати місць хворим на інсульт   

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Бровари", це розповів головний лікар ББКЛ Валентин Багнюк.

Валентин Багнюк зазначив, що щодня на шпиталізацію надходить по 5 – 7 хворих (лише ті, хто не мають діагнозу коронавірусу).

Їх везуть у нашу лікарню з усього Лівобережжя Київщини, адже інші медзаклади на цей момент перепрофілювали для роботи з хворими на COVID-19.Масовий наплив пацієнтів головний лікар пов’язує з кількома причинами. Одна з них – зміни в погоді, які сприяють числу інсультів, - говорить він.

Також, зі слів Валентина Багнюка, вплинуло і закриття на карантин відповідних відділень у Київській обласній клінічній лікарні.

Як розповів Георгій Зубковський, головний лікар Броварської станції екстреної медичної допомоги, відділення в обласній лікарні перебувають на карантині з минулого тижня через захворювання їхніх працівників. Залишився ще тиждень до відкриття.

До цього часу, зі слів головлікаря, хворих із інсультами та інфарктами ще приймали броварська і бориспільська лікарні. Однак, у цих медзакладах ліжкомісця для таких пацієнтів теж вичерпуються або вже скінчилися. Не приймають недужих і переяславська, яготинська та баришівська лікарні, які віддали під COVID-19.

Головний лікар каже про «дуже велику проблему», однак зазначає, що хворих усе одно «прилаштовуватимуть», адже інсульти та інфаркти – це питання життя і смерті.

Нагадаємо, що 16 листопада відбулося чергове засідання ЦВК, під час якого Комісія сформувала новий склад Броварської міської територіальної виборчої комісії Броварського району Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram