#

У Броварах неадеквати закидали цеглою службове авто медиків

16.06.2021 12:29
У Броварах неадеквати закидали цеглою службове авто медиків
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно, 8 червня, у Броварах на бригаду екстреної медичної допомоги, яка прибула надати допомогу чоловікові з ножовим пораненням, накинулися хулігани

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Громадський Ревізор".

Подія сталася поблизу супермаркету "Фора". У компанії двох нетверезих чоловіків перебувала жінка. Один із учасників інциденту її обізвав, інший вирішив заступитися за неї. Словесна перепалка між чоловіками перейшла в бійку, унаслідок чого один із хуліганів поранив суперника в шию.

Поранення було незначним, тож від госпіталізації чоловік вирішив відмовитися. Однак, спроби медиків допомогти роздратували п’яниць, тому ті цеглинами пошкодили автомобіль швидкої допомоги. Ніхто, на щастя, не постраждали.

Поліція затримала порушників і відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) ККУ.

Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або арешт на строк до шести місяців, або доведеться сплатити штраф від 1700 до 3 тис грн.

Натомість, автомобіль швидкої допомоги пошкоджено настільки, що його довелося зняти з лінії. Про це повідомив керівник Броварської станції екстреної медичної допомоги Григорій Зубковський під час оперативної наради у міськраді.

Ремонт машини коштуватиме чималої суми, яку відшкодовувати ніхто не буде. А все тому, що слідчий порушив справу за статтею про хуліганство, вона не передбачає компенсацію збитків, хіба що станція меддопомоги самостійно звернеться до суду з цивільним позовом про відшкодування збитків у рамках кримінального провадження.

Тим часом, авто відремонтували підручними засобами, замість пошкоджених, прилаштували двері з іншої машини.

Нагадаємо, що ДБР повідомило колишньому директору державного санаторію "Журавочка" про підозру в розтраті майна на майже 20 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook