#

У Броварах обіцяють привести до ладу тимчасові укриття

25.01.2024 10:10
У Броварах обіцяють привести до ладу тимчасові укриття
Фото з мережі інтернет

Через два роки повномасштабної війни нарешті обіцяють довести до ладу тимчасові укриття в Броварах –  укомплектувати аптечками, ліхтариками та вогнегасниками

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Трибуна-Бровари.

Відповідне рішення мають ухвалити депутати на сесії сьогодні, 25 січня. Задля такої можливості внесли зміни з голосу до відповідного проєкту рішення "Про внесення змін цільової Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Броварській міській територіальній громаді на 2022-2026 роки".

Мова про те, щоб забезпечити тимчасові укриття всім необхідним, відповідно вимогам наказу МВС від 9 липня 2018 р. №579 "Про затвердження вимог із питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту" зі змінами, що стосуються утримання та обслуговування цокольних або підвальних приміщень багатоквартирних будинків для створення належних санітарно-побутових умов для перебування там населення.

Відтак члени "регламентної" комісії підтримали з голосу доповнення заходів програми пунктом 11 – "забезпечення потреб комплектації споруд цивільного захисту" відповідно до вимог МВС . Тим же рішенням визначили виконавцями по програмі  УБЖКГІТ, управляючі та обслуговуючі компанії, ОСББ, управління освіти та науки, відділ охорони здоров'я –  тобто тих, у чиїй зоні відповідальності  і перебувають тимчасові укриття.

Досі  зазначені виконавці не могли своїми бюджетами забезпечувати необхідну комплектацію. До прикладу, освіта не могла закупити в укриття аптечки зі списку наказу Міноборони, позаяк керуються своїм певним переліком засобів для ліцеїв. Але ж укриттями мають право користуватись і пересічні громадяни.

Перелік того, що має бути в укриттях, має чітке трактування. До прикладу, колективна аптечка на 100-150 осіб в укритті має містити 13 лікарських засобів, перев’язувальні засоби та медичні вироби на кшталт джгутів та термоковдр.

Нагадаємо, що у Броварах прокуратура через суд вимагає балансоутримувачів привести укриття у належний стан.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: