#

У Броварах планують оновити систему централізованого оповіщення

06.02.2024 14:20
У Броварах планують оновити систему централізованого оповіщення
Фото з мережі Інтернет

Влада Броварів планує оновити застарілу систему централізованого оповіщення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Громадський ревізор. Бровари".

Нинішня система оповіщення була створена ще у 60-х роках, тож вона не завжди спрацьовує.

Приміром, як пояснив під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міський голова Ігор Сапожко, у перший день повномасштабної війни система не спрацювала фактично в усій Київській області навіть при підльоті ворожої авіації. Зрештою, її увімкнули вручну з залученням працівників ДСНС та поліції. 

Сьогодні ж виконком надав УБЖКГІТ функції замовника на будівництво нової системи сповіщення. З її переваг - автономність (працюватиме навіть за відсутності централізованого електропостачання), нові типи сигналів (зокрема про відбій та інші види небезпеки). Систему планують обладнати сонячними панелями й акумуляторами, а сам сигнал подаватиметься через інтернет, а не у телефонному режимі.

Тож загалом нову систему хочуть зробити сучасною та відповідною загальносвітовій практиці. Реалізувати проект планують цього року.

Нагадаємо, що під час спільного засідання депутатських комісій начальниця управління БЖКГІТ Світлана Решетова повідомила, що дитячу інфекційну лікарню в Броварах дореконструюють за грантові кошти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: