#

У Броварах п’яний винуватець ДТП влаштував із полцейськими перегони

08.09.2021 12:10
У Броварах п’яний винуватець ДТП влаштував із полцейськими перегони
Фото з місця подій

У Броварах чоловік у стані алкогольного спяніння скоїв ДТП, а потім ще й намагався втекти від поліцейських

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Броварське районне управління поліції" у Facebook.

До поліції надійшло повідомлення про те, що в місті Бровари трапилася ДТП за участю двох автівок. Після скоєння аварії один із керманичів втік із місця ДТП.

Отримавши орієнтування, правоохоронці одразу розпочали пошук автомобіля. Невдовзі на одній із вулиць міста поліцейські помітили водія-втікача. На законну вимогу працівників поліції він не зупинився і почав тікати, наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Щоб уникнути трагедії на дорозі, правоохоронці на службовому авто почали переслідувати порушника, включивши спеціальні синьо-червоні маячки та звуковий сигнал.

Однак водій не реагував і продовжив тікати від поліцейських на великій швидкості. Завдяки професійним та злагодженим діям працівників групи реагування патрульної поліції Броварського районного управління поліції автомобіль зупинили.

Порушником виявився 29-річний місцевий житель, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Розуміючи, що за такі дії загрожує відповідальність, чоловік спробував відкупитися, запропонувавши поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 1 500 грн.

Стосовно порушника склали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції),  а автомобіль, яким він керував в нетверезому стані, вилучили і помістили на майданчик тимчасового тримання.

Також складено відповідні адміністративні матеріали за статтями 124,  122-2 , 122-4, 185 КУпАП.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження  за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 7 вересня міський голова Ігор Сапожко, депутат Київської обласної ради Марина Сапожко та заступник міського голови Лариса Виноградова взяли участь у святкуванні традиційного Дня Швеції у СОС Дитяче містечко у Броварах.

Читати "Моя Київщина" у Facebook