#

У Броварах розкажуть про процедуру всиновлення дітей-сиріт

13.05.2023 16:20
У Броварах розкажуть про процедуру всиновлення дітей-сиріт
Фото з мережі Інтернет

У понеділок, 15 травня, із 15:00 до 17:00 у парку "Перемога" фахівці Центру соціальних служб Броварської міськради проводитимуть інформаційно-пропагандистську акцію "Чужих дітей не буває"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Трибуна – Бровари.

Кількість потенційних батьків, які хотіли б усиновити дитину, в Броварах із роками фактично не зростає, однак значно зростає кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які потребують сімейного затишку та любові.

Акція проходитиме з метою популяризації різних форм сімейного виховання. Адже зараз, як ніколи, гостро стоїть питання влаштування дітей- сиріт.

Керівниця служби у справах дітей міської ради Лариса Теплюк повідомила, що зараз у єдиному інформаційно-аналітичному реєстрі по Броварський територіальній громаді зареєстровано 53 дитини-сироти та 161 дитина, позбавлена батьківського піклування. Тож найкраща допомога дітям, які залишилися без батьківського піклування, – прийняти їх у свою сім’ю.

Серед форм сімейного виховання виділяють: усиновлення, опіку/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, сімейний патронат. Наразі в Броварській міській громаді діє шість дитячих будинків сімейного типу, три патронатні сім’ї  та чотири – прийомні.

Нагадаємо, що у суботу, 20 травня, у Броварах пройде благодійний концерт на підтримку полонених "Азовсталі".

Читати "Моя Київщина" у Telegram