#

У Броварах створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб

28.11.2023 14:40
У Броварах створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб
Фото з місця події

У Броварах при виконавчому комітеті створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб, затвердили положення про раду та її склад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Трибуна-Бровари.

Чи знали ВПО про її створення? 

Першочергово планували затвердити склад ради з 18 осіб, куди б увійшли чиновники, представники соцслужб та ВПО. Проте на засідання виконкому прибула в.о.директора броварського БФ "Посох" Марина П'янкова, яка виявила бажання також долучитися до складу ради, позаяк із весни 2022 р. рік опікується близько трьома тисячами ВПО Броварської громади і надає їм різнопланову допомогу.

Як зазначила пані Марина, про те, що створюється рада з питань внутрішньо переміщених осіб, дізналася випадково. Однак начальниця соцзахисту населення Алла Петренко запевняє, що всі охочі ВПО подавали мотиваційні листи, а оголошення про створення ради були на сайті міськради у серпні і вересні.

Новий сайт міської ради досить незручний, позаяк перевантажений розділами і підрозділами та неструктурований, тож знайти потрібну інформацію там досить складно навіть досвідченим користувачам. Окрім цього, про те, що створюється така рада, ніде, окрім сайту, інформації оприлюднено не було.

Вже за фактом стало відомо, що склад ради сформували та обрали керівника. Обирали його не члени ради, а призначили "профільні заступники" та затвердили рішенням виконкому. Окрім цього, у склад ради ввійшли благодійні фонди, які зареєстровані і працюють у столиці, а жодного з броварських фондів не представлено. Відтак Марина П'янкова від БФ "Посох" буде єдиною представницею від БФ Броварської громади.

Нагадаємо, що керівниця Центру соціальних служб Броварської міськради Людмила Мардар повідомила, що Бровари доєднуються до Всеукраїнської кампанії "16 днів проти насильства" протягом 17 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook