#

У Броварах та кількох селах на два місяці оголошено карантин через сказ

03.04.2023 12:50
У Броварах та кількох селах на два місяці оголошено карантин через сказ
Фото з мережі Інтернет

У Броварах та дотичних громадах оголосили карантин на два місяці через виявлення у домашнього кошеняти сказу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на видання "Трибуна – Бровари", про це під час оперативної наради повідомила директорка Броварської районної філії ДУ "Центр контролю профілактики хвороб МОЗ України" Олена Левченко.

Нагадаємо, що, днями у Броварах зафіксували випадок сказу у домашньої кішки, яку придбали через інтернет-оголошення. Тварина не була вакцинована.

Олена Левченко розповіла, що хвора тварина контактувала з господарем та його родиною, також із ветеринарним лікарем. Усього встановлено 5 контактних осіб. Через день кошеня загинуло.

Усіх постраждалих госпіталізували, їм надають необхідну допомогу. За словами Олени Левченко, вакцини проти сказу є достатньо.

Через цей випадок було вирішено на два місяці накласти карантин на Бровари, села Княжичі, Требухів, Переможець, а також населені пункти:

  • Калинівської ТГ – смт Калинiвка, с. Квітневе, Перемога, с. Красилiвка, с. Скибин;
  • Великодимерської ТГ – смт. Велика Димерка.

У повідомленні йдеться:

На час карантину заборонено проведення виставок, виводок, вивезення за карантинні межі собак, котів і диких тварин, проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їхній відлов і вивіз.

Фахівці рекомендують мешканцям громади щепити своїх домашніх тварин від сказу. Зробити це можна у ветклініці в Броварах на вул. Металургів, 21 безкоштовно.

Читати "Моя Київщина" у Telegram