#

У Броварах вийшла збірка дитячих поезій і малюнків

07.01.2021 17:30
У Броварах вийшла збірка дитячих поезій і малюнків
Фото з мережі Інтернет

Наприкінці року провели конкурс для юних художників та поетів Броварщини, зібравши багатий і талановитий матеріал із дитячих поезій і малюнків, було вирішено зробити ці надбання публічними та надрукувати збірку з конкурсними роботами дітей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київська обласна рада.

Так вже у цьому році "Тобі, Україно моя…" перетворилось із конкурсу на реальну книгу - збірку авторських поетичних творів та малюнків дітей міста Бровари.

У збірку увійшли авторські поетичні твори та малюнки учасників на патріотичну тематику: любов й повага до сім'ї, країни, її народу і захисників, віра і надія у щасливе майбуття. Усього у книзі задіяно роботи 55-ти дітлахів. По кілька примірників предадуть до міських бібліотек та закладів освіти.

Ідея проекту "Тобі, Україно моя…" направлена на розвиток і популяризацію патріотичної дитячо-юнацької творчості, поширення публікацій віршів та малюнків юних броварчан через інтернет, а також видання збірки. За умовами проєкту надані поетичні твори не підлягали конкурсному відбору чи редагуванню, а малюнки підбиралися редакційною колегією з числа залучених фахівців з образотворчого мистецтва, закладів естетичного виховання та позашкільної освіти міста.

На пропозицію відділу культури відгукнулися 28 юних поетів та 27 художників, наймолодшому з яких всього 7 років, а найстаршому - 16. Дехто з них, розповідаючи про себе і свої літературні пошуки, зазначив, що пише з раннього віку і має вже солідний творчий доробок. А для когось саме участь у проєкті стала дебютом у поетичному жанрі і спонукала спробувати свої сили.

Також нагадаємо, що в місті Бровари на вулиці Київська з невідомих причин сталася пожежа, в якій загинув чоловік.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: