#

У Броварах затвердили Кодекс етики та поведінки для міського голови і депутатів

30.07.2021 18:45
У Броварах затвердили Кодекс етики та поведінки для міського голови і депутатів
Фото з мережі інтернет

Під час 10-ї чергової сесії Броварської міської ради, яка відбулась 29 липня, було затверджено Кодекс етики та поведінки міського голови, секретаря міської ради та депутатів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Броварської міськради.

Як зазначає в пояснювальній записці секретар міської ради Богуцький Сергій Васильович, відповідальний за підготовку проєкту: прийняття Кодексу для громади – це заклик до фахового діалогу з метою свідомого долучення до найкращих європейських практик етичної поведінки.

Його основні положення ґрунтуються на засадах законодавства України з урахуванням рекомендацій міжнародних інституцій та практик інших країн. Суб’єктами етичної поведінки визначено не лише депутатів, а й міського голову та секретаря міської ради.

Кодекс етики та поведінки по суті становить собою узагальнення етичних норм, моральних цінностей та правил поведінки, яких представники влади зобов’язуються дотримуватись у своїй діяльності.

Документ також накладає певні зобов’язання щодо реалізації прав та владних повноважень з метою запобігання проявам корупції та забезпечення контролю за дотриманням кодексу та відповідальності за його порушення.

Нагадаємо, що 30 липня у Броварському краєзнавчому музеї відбудеться  відкриття  виставки художників-передвижників 21 століття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: