#

У Броварському пологовому вимагають гроші, – соцмережі

16.04.2021 19:15
У Броварському пологовому вимагають гроші, – соцмережі
Фото з мережі інтернет

Броварчанка Надія Кріпак у мережі поділилась своєю історією пологів у пологовому будинку в Броварах, де лікарі вимагали гроші і зашкодили її дитині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Дуже Жіночий Клуб (Бровари)" у Facebook.

Надія Кріпак розповіла, що народжувала 29 березня зі строком 40 тижнів. Лікар Романівна сказала, що потрібно буде штучно викликати пологи.

О 6:00 викликають пологи у мене і ще в однієї дівчини з двійнею. О 9:20 зайшла Романівна і констатувала: "розкриття 8 см"(максимальне 10 см) і вийшла. Через пару хвилин підбігає санітарка і каже чоловіку: "хочеш, щоб прийняли нормально пологи – мені 300, медсестрі 500, Романівні 6000". Чоловік ясне діло був в шоці, але сказав: "я так розумію вибору нема, добре, заплатимо, тільки прийміть". Приблизно в один і той же час у мене і в дівчини з двійнею почались потуги, а бригада на зміні якогось біса була одна! Всі побігли до дівчини з двійнею, а до мене просто 1,5 години ніхто не підходив! Дитина вже була в тазу і просто душилась! В 10:45 входить Романівна, засовує руку і як закричить: "БЫСТРО В РОДЗАЛ!"

Далі малюка витягли за 7 хвилин, проте він уже не дихав. Реаніматологи швидко запустили йому легені та врятували дитину.

Романівна, розуміючи, що вона запутила з тим, що не викликала другу бригаду, при тому, що ці пологи були заплановані, мало не задушила дитину. Ще й кричала мені ":ты родишь мертвяка".

За словами Надії, коли її зашивали, лікар обзивала її та грубо з нею поводилася. Ще й казала, що породілля сама хотіла задушити дитину, бо не правильно тужилась, а лікарка його врятувала. Поки чоловік Надії не заплатив гроші, жінку до палати не перевели.

Але якби просто почали приймати роди вчасно – не було б цих наслідків. У дитини асфіксія важкого ступеню. До команди реаніматологів питань нема – дійсно професіонали, ми їм вдячні. Романівна і її команда – зажраті тварі, в яких людського нічого нема.

Нагадаємо, що у рамках програми "Велике будівництво" на Київщині з’явиться ще вісім сільських амбулаторій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook