#

У Бучанській колонії засуджених безпідставно звільнили від відбування покарання

12.07.2019 12:37
 У Бучанській колонії засуджених безпідставно звільнили від відбування покарання
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що прокуратура області зафіксувала упереджене передчасне умовно-дострокове звільнення двох засуджених від відбування покарання з Бучанської виправної колонії № 85

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу прокуратури Київської області.

Прокуратурою Київської області за результатами перевірки в державній установі "Бучанська виправна колонія (№ 85)" встановлено, що комісією вказаної установи безпідставно прийнято рішення щодо направлення до суду клопотань про умовно-дострокове звільнення 2 засуджених, які за період відбування покарання не приймали участі у програмах диференційовано виховного впливу, а також фактично не залучалися до оплачуваної суспільно корисної праці в колонії.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Крім того, в матеріалах особової справи засуджених виявлено відсутність документів, що підтверджують їх виправлення, доведене сумлінною поведінкою і ставленням до праці, як того вимагає стаття 81 Кримінального кодексу України. Реагуючи на вищезазначені порушення прокуратурою області внесено вказівку, у тому числі з вимогою скасувати незаконні рішення. Наразі також вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, що під час перевірки Ірпінської колонії прокуратурою Київської області виявлинно чисельні порушення прав ув'язнених.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: