#

У Бучі знову зірвали позачергову сесію міськради, на якій мали приєднати три села

29.06.2018 08:42
У Бучі знову зірвали позачергову сесію міськради, на якій мали приєднати три села
У Бучі вчергове провалили сесію

У вівторок, 26 червня, так і не відбулася позачергова сесія Бучанської міськради, на якій мав відбутимя розгляд пропозицій від навколишніх сіл про приєднання до міської ОТГ але через відсутність кворуму збори депутатів відбулися у форматі розмови з мером Бучі Анатолієм Федоруком

Про це повідомляє «Моя Київщина» з посиланням на місцевих депутатів, які брали участь у розмові.

За їх словами, попри бажання Анатолія Федорука провести позачергову сесію (нагадаємо, секретар міськради Василь Олексюк провів обдзвін депутатів), на засідання прийшло лише 14 депутатів, тоді як для кворуму необхідна була присутність 18 депутатів.  Окрім представників промерської фракції «Нові обличчя» на засіданні також були присутні 2 депутати з «Батьківщини». Вони заявили про небажання брати участь у позачерговому засіданні міськради і виносити питання про приєднання Блиставиці, Здвижівки і Луб’янки до Бучі.

«Федоруку не вдалося домовитися з «Батьківщиною», бо цим питанням мала б опікуватися комісія з питань децентралізації, яку очолює голова фракції «Батьківщина» Олег Сотніков, і яка відповідає за умови об’єднання з сусідніми громадами. Якби голосування відбувалося на позачерговій сесії, все б пройшло повз його комісії», - зазначає один з депутатів, присутніх на засіданні.

Водночас, за словами депутатів, перемовини з Федоруком проводив і голова фракції «Партія захисників Вітчизни» Олександр Таможній, але врешті-решт його люди на засідання не прийшли. Самого Таможнього бачили неподалік від ради, але він туди так і не прийшов.

Окрім «Батьківщини» також на цей захід прийшли три депутати з БПП, але їх присутність не вистачило, аби оголосили сесію.

Нагадаємо, 14 червня засідання, на якому мало розглядалося рішення про приєднання до Бучі сіл Блиставиця, Здвижівка і Луб’янки, не відбулося.

Нагадаємо, днями Ворзельська селищна рада заблокувала проведення громадських слухань щодо приєднання до Бучі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: