#

У будинку екснардепа Микитася під Києвом провели обшуки

12.12.2019 15:20
У будинку екснардепа Микитася під Києвом провели обшуки
Максим Микитась

Слідчі ДБР провели обшук місця реєстрації та проживання Максим Микитася в Київській області у зв’язку з підозрою щодо незаконної легалізації доходів на 200 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

У народного депутата України 8-го скликання Микитася провели обшуки за місцем його проживання та реєстрації. У пресслужбі "ДБР" зазначається, що у 2016 році народний депутат здійснив підробку документів, зокрема,

договору купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав із громадянами. Відомості про факт вчинення таких фінансових операцій та отримання у зв’язку із цим доходу були внесені до декларації кандидата у народні депутата України 8-го скликання.

Раніше, 14 травня, детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній у зв’язку з розслідуванням корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої управління Нацгвардії втратило активи майже на 82 млн грн. 15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екскомандувачу Нацгвардії Аллерову, директору компанії "Укрбуд" Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи "Воля народу" Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Нацгвардії. 4 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 млн грн, яку було внесено 8 жовтня. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 22 жовтня збільшила заставу для колишнього нардепа Микитася, підозрюваного в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії з 5,5 до 80 млн грн.

Також нагадаємо, що пранкер Джокер нещодавно оприлюднив листування генерального директора державної корпорації "Укрбуд" Олега Майбороди та скандального забудовника Максима Микитася, що викликало резонанс серед користувачів соцмереж.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: