#

У будинок засновника "Ланет" кинули гранату

14.02.2020 11:35
У будинок засновника "Ланет" кинули гранату
фото з мережі Інтернет

Під будинок бізнесмена у селі Кожухівка Київської області приїхав автомобіль, з нього вийшли люди, жбурнули гранату в бік будівлі і швидко зникли

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "lb.ua".

Біля будинку співвласника групи компанія "Ромсат", засновника телеком-оператора "Ланет" Віктора Мазура минулого тижня стався вибух.

У поліцейських матеріалах трапилося описано як вибух "невстановленого предмета". За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Однак Мазур і його адвокат в цю версію не вірять. "Ми не вважаємо її досить правдоподібною з однієї простої причини - для неї немає ніяких об'єктивних передумов. Ні конфліктів, ні провокацій. Не було що проходить повз компанії, якій раптом захотілося" розважитися ", - сказав він

У той же час бізнесмен передбачає, що вибух може бути пов'язаний з конфліктом навколо телеканалу NewsOne. З 2019 року кабельний оператор "Ланет" вирішив припинити його трансляцію, "виходячи з громадянської і державної позиції".

Мазур стверджує, що один з менеджерів NewsOne Ярослав Латко недавно наполегливо умовляв його провести зустріч з представниками каналу, "тому що буде пізно". Бізнесмен вирішив цю фразу застереженням на свою адресу.

Зустріч повинна була відбутися 4 лютого, але він її відмінив. Увечері того ж дня стався вибух.

У свою чергу Латко заперечує, що робив власнику кабельної мережі будь-які застереження. "Я не знаю, про що він говорить, про який напад на себе. Тому що немає такого факту", - сказав Латко.

Він додав, що зустріч з Мазуром таки відбулася - в понеділок, 10 лютого.

Адвокат Мазура визнає, що прямих доказів причетності NewsOne до нападу на будинок у них немає. "Але ми припускаємо, що, можливо, існує непрямий зв'язок між нападом і конфліктом з каналом NewsOne. Адже ніяких інших побутових сварок, комерційних конфліктів або судових позовів не було", - сказав він.

Нагадаємо, що через конфлікт влади та забудовника жителям Ірпіня загрожує небезпека.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: