#

У Чабанах ліквідували наслідки потужного вибуху газопроводу (ФОТО)

17.09.2020 18:59
У Чабанах ліквідували наслідки потужного вибуху газопроводу (ФОТО)
Фото з першоджерела

Сьогодні, 17 вересня, у пресслужбі ГТС України повідомили, що поточний стан ремонту газопровідної труби дозволяє говорити про ліквідацію критичних наслідків інциденту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на товариство з обмеженою відповідальністю "Оператор ГТС України".

Нагадаємо, що 15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску. Зауважимо, що в результаті потужного вибуху потріскали стіни будинків місцевих мешканців.

За словами місцевого жителя Чабанів Сергія Цюпи, після вибуху на газопроводі газ не перекривали близько двох годин - ніхто не міг взяти на себе відповідальність за це рішення.

Наразі на місці ліквідації цілодобово працюють ремонтні бригади ОГТСУ, аварійно-відновлювальні роботи йдуть за графіком. На даний момент змонтовано всі 38 метрів нового трубопроводу та проведено дефектоскопію зварних стиків, яка показала позитивні результати. Зараз відбувається підготовка поверхні труби для влаштування ізоляційного покриття, яке використовується для захисту від корозії.

Для остаточної ліквідації всіх наслідків розгерметизації буде здійснено проведення земляних робіт, а саме засипка траншеї, рекультивація і відновлення родючого шару ґрунту в найближчі дні.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: