#

У Чорнобилі започаткують авіаекскурсії (ФОТО)

09.03.2020 08:30
У Чорнобилі започаткують авіаекскурсії (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у зв'язку зі збільшенням кількості туристів у зоні відчуження планують відкрити повітряні подорожі 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на державне підприємство "Центр організаційно-технічного й інформаційного забезпечення управління зоною відчуження".

Наразі відомо, що цьогоріч Чорнобильську зону вже відвідали вдвічі більше туристів, ніж торік. Відтак, від початку року в зоні відчуження побували понад 10 тисяч осіб. Бі більше, якщо порівнювати з 2017 роком, то кількість людей, які побували в Чорнобилі, збільшилася в 5 разів. 

"Зазвичай взимку туристів приїздить менше, але цьогоріч дуже комфортні погодні умови, тому ми не відчули суттєвого спаду. Окрім того, постійний розвиток інфраструктури сприяє швидкому та комфортному перебуванню в зоні відчуження", - розповідає помічник директора ДП «ЦОТІЗ» Кирило Гарник.

Окрім цього, Кирило Гарник вважає, що цьогоріч у Чорнобилі варто очікувати туристичний бум. Відтак, щоби задовольнити попит відвідувачів, у зоні Чорнобильської АЕС планують започаткувати повітряні подорожі.

Варто зауважити, що на збільшення потоку відвідувачів вплинуло спрощення процедури оформлення перепусток, створення додаткової інфраструктури, розробка безпечних маршрутів тощо. До того ж, Чорнобильська зона користується попитом не тільки серед українських туристів, а й іноземних. Відтак, зону відчуження відвідали громадяни Великої Британії, Польщі, Німеччини, США, Чехії.

Нагадаємо, що із Києва в зону відчуження Ігор переселився після конфлікту з батьками.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: