#

У Чорнобильській АЕС з’явилося нове укриття (ФОТО, ВІДЕО)

11.07.2019 11:49
 У Чорнобильській АЕС з’явилося нове укриття (ФОТО, ВІДЕО)
Новий безпечний конфайнмент

Учора, 10 липня, у зоні Чорнобильської атомної електростанції пустили в експлуатацію та передали Україні нове укриття, так званий Новий безпечний конфайнмент

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

"Через 22 роки після організації Чорнобильського Фонду Укриття, Новий Безпечний Конфайнмент пущено в експлуатацію та передано Україні. Міжнародна спільнота зібрала 1.5 млрд євро на реалізацію проекту. Внесок ЄБРР склав більше 700 млн євро. НБК прослужить мінімум 100 років і допоможе вирішити завдання розбирання саркофага над 4 реактором", - зазначив старший радник Європейського банку розвитку Антон Усов.

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з цим заявив, що чорнобильській зоні відчуження необхідно дати "нове життя".

"До сих пір Чорнобиль був негативною частиною бренду України. Настав час це змінити. Чорнобиль - це унікальне місце на планеті, де природа відроджується після світової техногенної катастрофи, де є справжнє "місто-привид". Ми повинні показати це місце світу: ученим, екологам, історикам, туристам", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ, який, за його словами, має перетворити Чорнобильську зону на точку економічного зростання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: