#

У Чорнобильській зоні атомні оператори з Китаю пройшли навчання з радіоекології

02.10.2019 06:58
У Чорнобильській зоні атомні оператори з Китаю пройшли навчання з радіоекології
ЧАЕС

Атомні оператори з Китаю у зоні відчуження пройшли навчання з радіоекології та познайомилися з роботою Центральної аналітичної лабораторії, де проводиться характеризація радіоактивних відходів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Оператори атомних компаній Китаю пройшли курс навчання з радіоекології та поводження з РАВ. Під час курсу китайські фахівці отримали знання з оцінки безпеки ядерних установок, принципів поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також з подолання наслідків аварій на ядерних установках.

Навчальний курс проходив на базі підприємств, що належать до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження, а саме: ДСП "Екоцентр" та ДСП ЧАЕС.

Під час відвідування ДСП "Екоцентр" китайські спеціалісти ознайомилися з українською системою індивідуального радіаційно-дозиметричного контролю, роботою автоматизованої системи контролю радіаційного стану у зоні відчуження, а також з роботою Центральної аналітичної лабораторії, де проводиться характеризація радіоактивних відходів.

На Чорнобильській АЕС учасники курсу ознайомилися з процесом ліквідації наслідків аварії та зняття атомної електростанції з експлуатації, а також, зі станом виконання міжнародних проектів на промисловому майданчику ЧАЕС.

"Українські фахівці мають унікальний досвід, у сфері подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та характеризації радіоактивних відходів, які утворюються в процесі зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації. Агентство відкрите до співпраці та обміну досвідом", - повідомив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Також нагадаємо, що у зоні відчуження відбулася презентація путівника "Чорнобильська зона відчуження", в якому представлені історії найвідоміших туристичних локацій.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: