#

У Чорнобильській зоні через "чорних археологів" сталася масштабна пожежа (ФОТО)

05.04.2019 09:23
У Чорнобильській зоні через "чорних археологів" сталася масштабна пожежа (ФОТО)
Пожежа в смт. Поліське

Днями стало відомо, що у смт. Поліське, розташованого у зоні безумовного відселення ЧАЕС, сталося масштабне загорання трав’яного настилу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Пожежа охопила майже 20 га землі, в результаті чого вогнем знищено 20 відселених напівзруйнованих будівель, чагарники та інша рослинність.

На ліквідацію пожежі була задіяні особовий склад відділу поліції ЧАЕС, рятувальники, велика кількість спецтехніки техніки. Складність у ліквідації вогню виникала у зв’язку із сильним поривчастим вітром та постійною зміною його напрямку. Однак, не зважаючи на всі труднощі, вдалося за добу приборкати вогонь.

Під час проведення невідкладних поліцейських заходів щодо встановлення причин пожежі та її винуватців, правоохоронці встановили двох осіб,  які можуть бути причетними до загорання трав’яного настилу.

Ними виявилися жителі Полісся, 17 та 18-річного віку, "чорні археологи". Хлопці зізнались працівникам поліції, що того дня вони проводили свої розкопки на кладовищі у селі Поліське. Коли почули гуркіт автомобіля покинули недопалки сигарет додолу і швидко звідти втекли. Така "дитяча" необачність стала однією з основних причин пожежі на великій території.   

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 270 Кримінального кодексу України. Зараз поліцейські встановлюють всі обставини події, призначені відповідні експертизи. Триває слідство.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: