#

У Чорнобильській зоні в одному з будинків запалили світло (ВІДЕО)

05.08.2019 15:50
У Чорнобильській зоні в одному з будинків запалили світло (ВІДЕО)
Фото з місця події

Стало відомо, що у вікнах школи і в одному з будинків Прип’яті стакерами вдалося запалити світло

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Соцпортал".

Сталкерам вдалося оновити стару електроніку інвертором із полімерним акумулятором. Відеоролик з експериментом з’явився на YouTube-каналі KREOSAN.

"Ми вирішили оживити мертве місто Прип’ять у Чорнобильській зоні відчуження. І сьогодні ми пустили електрику в стару проводку школи і сталкерського квартири. На подив, дроти не тільки виявилися цілими, а й цілком працездатними, незважаючи на те що Прип’ять після аварії на Чорнобильській атомній станції в 1986 була покинута й занедбана", — йдеться в описі до ролика.

Нагадаємо, що у зв’язку з поліпшенням стану Чорнобильської зони та її перетворенням на один із туристичних центрів України, відтепер туди можна буде дістатись і водними видами транспорту.

Також автор ролика розповів, що збирається живити електрикою всю Прип’ять. Для втілення ідеї в життя, за словами сталкера, він робить високовольтну лінію та будує саморобну високовольтну підстанцію на даху однієї з покинутих дев’ятиповерхівок.

Сталкерам вдалося знайти в покинутій квартирі лампочку, зроблену в 1983 році, і з допомогою акумулятора включити її в люстрі. Проводка в будинках Прип’яті виявилася в робочому стані. Крім того, сталкери спромоглися зарядити від розетки смартфон.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: