#

У Циблях поштаркам подарували велосипед (ФОТО

04.07.2019 08:12
У Циблях поштаркам подарували велосипед (ФОТО

У суботу, 28 червня, в Циблях відкрили оновлене поштове відділення, а поштаркам подарували велосипед

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Вісник Переяславщини".

Сільський голова Сергій Дяченко, 39 років, розповів, що поштове відділення, яке було відкрите в селі ще за радянських часів, через відсутність опалення практично стало непридатним для використання:

"А через погані умови праці та низьку заробітну плату листоноші разом із начальником відділення минулого року звільнилися. Аби підтримувати роботу пошти, до нас періодично присилали у відрядження поштовиків із інших місць. Проте періодику та пенсію вони по будинках не розносили, тож жителі мусили самі у відповідний день приходити до відділення, щоб їх забрати. Село велике, і не всі люди похилого віку можуть дістатись до пошти".

Аби поліпшити обслуговування населення, сільська рада підписала меморандум із начальником Київської дирекції ПАТ Укрпошта Валентином Олещенком. Документом оговорено, що сільська рада створює умови для якісного обслуговування населення, а дирекція надає працівникам відділення гідну заробітну плату.

Також нагадаємо, що на Переяславщині під час сесії міськради затверджено розмір податку до міського бюджету за оренду землі для ТОВ “Грінтон”, яка будує сонячну електростанцію на Підварках в районі заводу “Точмаш”.

" Дві дівчини, які проживають в Циблях, погодились працювати у поштовому відділенні, – продовжив розповідь сільський голова. – Віта Дорошенко, 24 роки, закінчила міжрегіональне училище зв’язку і отримала посаду начальника поштового відділення, листоношею працює Інна Рохманюк, 28 років. Сільська рада купила для дівчат велосипед. У подальшому для поліпшення праці листоноші плануємо придбати або скутер, або електричний велосипед".

Привітати циблівчан із повноцінним поновленням роботи поштового відділення приїхали керівник Яготинського відділення Укрпошти Віта Гордієнко та начальник Київської дирекції ПАТ Укрпошта Валентин Олещенко.

Віта Гордієнко розповіла:

"Пам’ятаю, як минулого року у вересні розрахувались всі працівники цього відділення. Про якусь якість надання послуг не було й мови. Хочу подякувати голові сільської ради, який турбуючись про жителів, не лише відремонтував приміщення поштового відділення, а й допоміг нам знайти кандидатури на посаду начальника та листоноші. Я думаю, що згодом усі 50 послуг, які загалом надає Укрпошта, згодом будуть доступні і у Циблях".

Валентин Олещенко, відповідаючи на численні запитання жителів села, зауважив, що найближчим часом доставка кореспонденції в село Циблі зросте із трьох разів на тиждень до п’яти. Тож жителі зможуть вчасно отримувати періодичні видання, листи, поштові перекази, бандеролі та посилки. Він також закликав циблівчан збільшити передплату на періодичні видання. Адже саме від цього буде залежати заробітна плата працівників відділення. Він також висловив задоволення, що оновлене поштове відділення є автоматизованим, тож оплата комунальних платежів та перекази коштів здійснюватимуться без затримок. Відповідаючи на питання, чому споживач, який сплачує комунальні послуги через відділення Укрпошти, має сплачувати значний комісійний збір, Валентин Миколайович зазначив, що ставки комісійного збору затверджені Національною комісією з державного регулювання, а працівники Укрпошти лише виконують ці рішення.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: