#

У Чорнобилі померли коні Пржевальського (ФОТО)

05.12.2020 18:10
У Чорнобилі померли коні Пржевальського (ФОТО)
Фото з місця події

Другого грудня у зоні відчуження ЧАЕС біля с. Корогод у пастках, які розклали браконьєри, загинули двоє коней Пржевальського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Facebook.

У повідомленні працівники зони відчуження називають даний інцидент гнійним наривом, що з’явився там, де давно існувала проблема.

Другого грудня співробітники Чорнобильського заповідника отримали анонімне повідомлення про загиблих коней Пржевальського з зашморгами на шиях біля села Корогод. Зашморги були виготовлені з металевого троса. В результаті в пастку спочатку потрапило лоша, а потім і доросла тварина.

Коні намагались звільнитись із пасток, але загинули. Їх трупи об’їли вовки та круки.

Проблема необхідності масштабної очистки зони відчуження від численних людських артефактів, значна частина яких є потенційними смертельними пастками для місцевих представників тваринного світу. Однак  найстрашніше серед всього цього мотлоху – пастки-петлі на великих копитних, свідомо встановлені хижими двоногими, яких важко назвати навіть браконьєрами, бо це – шкуродери, паразити й бездушні циніки, – прокоментували інцидент працівники зони відчуження.

Вчені передали зібрані матеріали правоохоронцям, які займуться розшуком злочинців.

Нагадаємо, що у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику під час дослідження гнізд із пташенятами сови бородатої дорослі птахи атакують дослідників й можуть нанести їм досить серйозні травми.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: