#

У Чорнобилі відшукали будиночок, який не зруйнувався за 34 роки (ФОТО)

16.12.2020 15:00
У Чорнобилі відшукали будиночок, який не зруйнувався за 34 роки (ФОТО)
Фото з місця події

У зоні відчуження знайшли унікальну поліську хату, що повністю збереглася й не зруйнувалася за 34 роки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку " Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник" у Facebook.

Хату виявили в безлюдних Ладижичах Іванківського району, що за 15 км від ЧАЕС. Водночас більшість сусідніх хат уже давно зруйнувалися. Нині в згаданому селі живе лише 13 людей, яких називають самоселами. Адже після аварії людей звідти масово вивезли.

Ця хата тільки ще більше вгрузла в рідну землю, ніби вкорінилась, щоб витримати невмолимий вплив часу. Хіба що, може, у хатинці поселилися нові мешканці, які наповнюють її новим духом? Раптом тут зупиняється Лісовик або дідусь Ох, щоб набратися сил і далі подорожувати українськими казками? Або просто сюди забігають лісові звірі, шукаючи і прихистку, і захисту? Хто-хто в цій хатинці живе?, йдеться у повідомленні.

Також нагадаємо, що стало відомо, що на Чорнобильській АЕС в сховищі було розміщено на довготривале зберігання другий двохстінний екранований пенал із відпрацьованим ядерним паливом.

Хата у лісі




Читати "Моя Київщина" у Telegram