#

У Чорнобильській зоні зведуть вітрову електростанцію

12.09.2023 14:00
У Чорнобильській зоні зведуть вітрову електростанцію
Фото з мережі Інтернет

У Чорнобильській зоні відчуження зведуть вітровий парк, який зможе забезпечити електроенергією майже тисячу домогосподарств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Німецька міжнародна компанія “NOTUS ENERGY”,  Національна енергетична компанія “Укренерго”, а також Державне агентство України з управління зоною відчуження підписали меморандум про співпрацю над проєктом будівництва такої електростанції.

У міністерстві зазначили, що таке використання території Зони відчуження принесе інвестиції та нові робочі місця. А це внесок в енергонезалежність України, розвиток зелених технологій та прибутки для держави.

Ще до повномасштабного вторгнення у нас були стратегічні плани перетворення Чорнобильської зони у Зону відновлення. Війна не змінила їх, а тимчасово призупинила. Партнерство з “NOTUS ENERGY” є позитивним прикладом для міжнародних інвесторів, що Зона відчуження приваблива та перспективна територія розвитку не лише відновлювальної енергетики, а й інших екологічно чистих технічних рішень

– зазначив перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький.

Реалізація проєкту дозволить підвищити виробництво електроенергії в енергодефіцитному регіоні, оптимально використати занедбану територію, відновити  мережеву інфраструктуру.

Нагадаємо, що очільниця канадського регулюючого органу з ядерної безпеки відвідала Чорнобильську АЕС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook