#

У Димері працює незвичайна ферма

16.06.2021 09:35
У Димері працює незвичайна ферма
Фото з мережі Інтернет

У Димері була створена полунично-лавандова ферма oLawander ще чотири роки тому, а зараз основне лавандове поле під фотосесії займає 0,7 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на "agronews.ua".

Її власниця Мирослава Лінська розповіла, що з першого року роботи мали достатньо відвідувачів, а окремої лавандової продукції навіть не вистачало всім бажаючим. Зараз основне лавандове поле під фотосесії займає 0,7 га та, ще додатково 0,2 га лаванди відведено лише для зрізу квітів на букети.

Загалом oLawander має формат екопарку, куди бажаючі приїздять на ягідне поле власноруч позбирати ягоди, а заодно, якщо співпаде час, можна зробити гарне фото на фоні квітучої лаванди. А вже цього року на екофермі відкривається кав’ярня з лавандовим меню, де також буде представлена лавандова продукція.

За словами власниці екоферми, найбільш популярні лавандові букети в свіжому та сухому вигляді, а ще саше і лавандові валики.

Власниця екоферми Мирослава Лінська додає, що всі квіти збираються вручну, тобто серпом:

Це доволі трудомісткий процес, оскільки потрібно швидко зібрати лаванду в певний період часу, адже від цього залежить концентрація лавандової олії. За день свіжозрізану лаванду потрібно зразу відправити до дистилятора.

Також нагадаємо, що в селі Райківщина на Київщині ТОВ "Органік експерт" вирощує 10 га ревеню, який заморожують та експортують в Нідерланди.

Читати "Моя Київщина" у Facebook