#

У Димерській громаді попрощались із командиром 206-го батальйону ТРО Віталієм Барановим

11.10.2023 20:40
У Димерській громаді попрощались із командиром 206-го батальйону ТРО Віталієм Барановим
Віталій Баранов

У селі Катюжанка Димерської громади поховали командира 206-го батальйону територіальної оборони ЗСУ Віталія "Бібу" Баранова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Суспільне".

Захисник помер 8 жовтня під час виконання бойового завдання на Донеччині. Йому було 56 років. Попрощатися із комбатом прийшли його односельчани, рідні, друзі і побратими. Посестра "Біби" згадує командира:

Без перебільшення, ми його називали батьком. Для командира він мав таку виразну рису — він дуже цінував своїх людей. У нас була дуже складана Бахмутська кампанія у лютому-березні 2023 року. Він збирав в командному пунктів командирів рот. Вони сиділи над картами, вони дивилися на лінії і він розумів, що за кожною лінією — життя людей. Він радився з цими командирами, як зробити найкраще так, щоб якомога менше людей постраждали від цього. Люди для нього завжди були в пріоритеті. Батальйону з ним ніколи не було страшно

До 206-го батальйону Віталій Баранов прийшов у травні 2022 року спочатку начальником штабу, а у серпні став комбатом. Помер чоловік через хворе серце під час виконання бойового завдання під Соледаром на Донеччині. Поховали Віталія Баранова на Катюжанському кладовищі.

Комбат захищав Україну з 2014 року, виконував бойові завдання в Донецькому аеропорту та на околицях Донецька: Опитне, Водяне, Піски. З 22 січня 2015 року очолив командування батальйоном, у вересні його демобілізували. З серпня 2022 року командував 206-им Окремим батальйоном Територіальної Оборони ЗСУ.

За мужність Віталій Баранов нагороджений орденами Богдана Хмельницького III і ІІ ступенів (2015-16 рр.).

Нагадаємо, що на Донецькому напрямку 21 вересня загинув фастівчанин Артем Вікторович Патинський 1993 року народження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram