#

У Фастівській міській раді може з'явитися новий підрозділ

01.05.2018 15:13
У Фастівській міській раді може з'явитися новий підрозділ

Мерія Фастова пропонує створити - сектор раціонального використання майна. В розпорядженні деталізується, що даний сектор стане структурним підрозділом міської ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Слово Громади".

Наголошується, що до завдань даного Сектору будуть відноситися :

  • участь у підготовці нежитлових приміщень комунальної власності до приватизації, підготовка відповідних проектів рішень міської ради та  оформленням необхідних документів для підготовки нотаріальною конторою договору купівлі-продажу з метою здійснення приватизації.
  • розробка рішення стосовно оренди комунального майна територіальної громади м.Фастова.
  • введення реєстру орендованих приміщень міської комунальної власності.
  • проведення робіт щодо передачі об’єктів комунальної власності в оренду.
  • участь в організації та проведенні загальноміських заходів.
  • підготовка звітів за відповідними напрямками своєї роботи.

Водночас,  в проекті рішення міськради Фастова є позиція, яка регламентує можливість залучення спеціалістів інших підрозділів виконавчого комітету, підприємств, установ і організацій, об’єднань громадян для розгляду і вирішення питань, що належать до компетенції сектору. Але це можливо за  погодженням із керівниками комунальних підприємств міста.

З одного боку дана "норма" хоч і є раціональним інструментом забезпечення публічності діяльності внутрішніх органів міськради Фастова, але водночас не гарантує залучення експертного середовища та громадськості  до процесу розробки і прийняття рішень з питань обліку та упорядкування майна (будівель, споруд, приміщень, що знаходиться у комунальній власності) та співпраці з установами, організаціями та комунальними підприємствами з питань раціонального використання об’єктів комунальної власності, що перебуває на їх балансі. Чому?

Тому, що "залучення" третіх сторін є правом для Сектору і реалізується воно, якшо кеівники відповідних підприємств на це погодяться. Крім того, дана норма зовсім не унеможливлює можливість залучення "своїх" людей, керівниками підприємств і установ  міста обгрунтовуючи, що ці люди представляють  незаангажовану громадськість і яка системно ввказує на задовільний стан підпариємств та комунальних установ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: