#

У Фастові діти вчились програмувати та розробили екологічну гру

31.10.2019 08:54
У Фастові діти вчились програмувати та розробили екологічну гру
Фото з місця події

Три суботи жовтня на базі фастівського Академічного ліцею № 9 діти віком від 8 до 14 років із різних шкіл міста здобували нові знання на безкоштовних практичних заняттях з візуального програмування та взяли участь у розробці екологічної гри "Сортувальник сміття" за допомогою візуальної мови Scratch

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наш Городок".

Член Молодіжної ради Фастова Наталія Савич у ході навчання не тільки вчила дітей програмувати, а і сприяла формуванню в них екологічної свідомості, відповідальності за збереження нашої планети, а сам хід навчання перетворювався на цікаву та захопливу гру.

Учні подивилися мультфільм на екологічну тему, а потім складали скретч-пазли за алгоритмом, готуючись до створення інструкції-анімації до гри "Сортувальник сміття". Після цього розпочалася робота за комп’ютерами – створення самої комп’ютерної анімації-інструкції, використовуючи попередньо заготовлені файли, та розробка гри. Діти обговорили на заняттях види сміття, що були використані в грі, та кількість необхідних баків для сортування. Наприкінці, як справжні програмісти, вони протестували створену програму.

Учасники заходу весело й інформативно провели час та зрозуміли, як IT технології можуть допомогти розв'язувати проблеми екології. На останньому занятті учні отримали ще і приємні подарунки – були нагороджені екоторбами з логотипом заходу, які вже зараз зможуть використовувати, як альтернативу шкідливим поліетиленовим пакетам, таким чином зробивши свій вклад у збереження природи.

Захід, який був присвячений Тижню кодування ЄС, відбувся за ініціативи Meet and Code та підтримки Ресурсного центру ГУРТ і ГО "Зростаюче майбутнє".

Також нагадаємо, що обдаровані дітлахи з Фастова вибороли призові місця в V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв "Перлина Карпат", який проходив із 25 по 27 жовтня в Буковелі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: