#

У Фастові можуть з’явитися станції підзарядки для електромобілів

17.02.2020 11:41
У Фастові можуть з’явитися станції підзарядки для електромобілів
Фото з мережі Інтернет

У Фастові на апаратній нараді керівник фастівського відділу містобудування та архітектури Ксенія Перехрест розповіла, що в місті планують встановити станцію підзарядки для електромобілів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Як зазначив міський голова Фастова Михайло Нетяжук, Фастів є учасником угоди мерів: місто взяло на себе зобов’язання проведення природоохоронних заходів, зокрема заходів, що сприятимуть зменшення викидів СО2 в повітря.

Електромобілі вже є у деяких мешканців столиці і фастівчан, тож якщо з Києва до Фастова приїздитимуть гості на електричному авто, було б дуже добре, якби вони мали змогу підзарядитись у місті, оскільки не завжди можна проїхати туди й назад на одному заряді.

Зараз виконком Фастівської міськради опрацьовує питання розміщення на території Фастова станції підзарядки електричних авто на паркувальному майданчику біля фастівського адмінбудинку рад.

Як повідомив мер Фастова, аналогічна станція встановлена на паркувальному майданчику біля Київської облдержадміністрації у Києві. За цим прикладом планують встановити станцію і у Фастові.

Встановлення станції не планують робити за кошти міької ради, а планують реалізувати цей проект за рахунок інвестиційних коштів. Фастівська міськрада планує реалізувати проект, як для зразок і стимул для підприємців Фастова встановлювати подібні станції у себе, адже у Києві зарядні станції для електрокарів вже є біля закладів громадського харчування та супермаркетів.

Також нагадаємо, що у Фастівському районі було придбано житло дитині, яка позбавлена батьківського піклування.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: