#

У Фастові в школі облаштують сенсорну кімнату для особливих дітей

17.12.2019 16:48
У Фастові в школі облаштують сенсорну кімнату для особливих дітей
Фото з мережі Інтернет

У Фастові у школі школі № 10 до кінця поточного року має запрацювати сенсорна-тренажерна зала для дітей з особливими освітніми потребами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Сенсорна кімната – це середовище, яке сприяє розвитку всіх органів чуття дитини. Це маленький рай, де все звучить, дзюрчить, бавить, ненав’язливо змушує забути про страхи, заспокоює, а якщо потрібно – спонукає до діяльності.

Заняття в сенсорній кімнаті спрямовані на вирішення трьох завдань: релаксації, активізації та розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Кімнату облаштовують за кошти міського бюджету: на суму 341268 грн проведені ремонтні роботи та закуплене приладдя для сенсорної кімнати. На капітальний ремонт пішло 249135 грн, та на закупівлю приладдя – 92133 грн. На даний час завершується капітальний ремонт приміщення, проведена заміна вікон, облаштовані підвісні стелі, здійснено монтаж світильників, підлогу покрили ламінатом, стіни оббили гіпсокартоном.

З обладнання для дітей придбали соляну лампу, світильник "Зоряне небо", дитячий балансир, обіймально-стискаюча машина Сквізер, м’який мат для вправ та відпочинку, пісочниця з підсвіткою, світлова панель "Нескінченний колодязь", тактильний комплект модулів на підлогу, модуль "Пелюстка", сухий басейн з кульками то інше приладдя.

Роботи з облаштування сенсорної кімнати планують завершити до кінця цього року.

Також нагадаємо, що навесні 2020 року планується продовження реконструкції Соборної площі у Фастові.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: