#

У Фастові вода в криниці забруднена нітратами (ФОТО)

10.01.2020 14:25
У Фастові вода в криниці забруднена нітратами (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно стало відомо, що вода в криниці, яка знаходить у місті Фастів, забруднена нітратами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Привіт з Фастова(ПзФ)" у Faсebook.

"Це аналіз води взятої з криниці. Яка розташована приблизно в 100 метрах від джерела по вулиці Джерельна в місті Фастів", - пише Віталій Лотовський.

Як видно з аналізів води взятої з криниці, усі показники у нормі, крім концентрації нітратів. Даний показник більший за норму майже у два рази.

Довідково: вживання води з нітратами може мати досить серйозні наслідки для здоров’я. За статистикою ВООЗ, в усьому світі від отруєння нітратами в воді вмирає 3, 5 млн. людей. Переважна більшість з них – маленькі діти (до п’яти років).

При одноразовому потраплянні в організм великої дози нітратів, вони можуть викликати серйозне отруєння, аж до летального результату (особливо у дітей раннього віку). Але навіть якщо наслідки отруєння нітратами у воді ви помітили не відразу, накопичуючись в організмі, вони можуть призвести до розвитку серйозних захворювань:

  1. онкологічні захворювання (зокрема, шлунково-кишкового тракту);
  2. порушення роботи підшлункової та щитовидної залози;
  3. серцева недостатність;
  4. захворювання нирок;
  5. захворювання серцево-судинної системи.

Накопичуючись в організмі, нітрати провокують так звану метгемоглобінемію. При цьому захворюванні гемоглобін в крові заміщується метгемоглобіном, який не виконує функцію перенесення кисню. Це веде до таких серйозних наслідків як кисневе голодування, різко погіршується стан здоров’я.

Також нагадаємо, що у Фастові кілька осіб отруїлися чадним газом, сталося це в одному з приміщень будівлі, де розташована церква "Воскресіння", кафе "Вілла Чіполіно" і дитячий садочок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: