#

У Фастові запровадили ще один карантин

15.04.2020 06:26
У Фастові запровадили ще один карантин
Фото з мережі Інтернет

У місті Фастів окрім обмежувальних заходів через поширення коронавірусу COVID-19, ввели ще й карантин у зв'язку із виявленням сказу в кота

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Фастівської міської ради.

У місті проводяться профілактичні щеплення домашнім тваринам від сказу.

"9 квітня до одного із домоволодінь прибився звичайний бродячий кіт, який вже наступного дня почав виявляти агресію та занепокоєння і загинув. Господиня відразу звернулася до фахівців Фастівської районної державної лікарні ветеринарної медицини по допомогу, у результаті дослідження було встановлено позитивний результат на сказ", – йдеться у повідомленні Фастівської міської ради.

Пресслужба Фастівської міськради також зазначила, що:

  • При захворюванні на сказ та відсутності лікування смерть неминуча;
  • Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через: укус, подряпину, мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки.
  • Індикатором цієї хвороби є прояв гідрофобії – страх води (у людей викликає біль навіть дзюрчання води чи згадка про неї).
  • Мешканцям міста порекомендували уникати контактів із бродячими тваринами, вакцинувати від сказу домашніх улюбленців.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Якщо вас укусила чи обслинила тварина (особливо дика чи безпритульна) негайно зверніться до лікаря! Якщо тварина – домашня, попросіть власника надати документи, що підтверджують її щеплення. Собаку, кота чи іншу тварину, яка покусала людей або тварин, слід негайно ізолювати і утримувати під наглядом фахівців протягом десяти днів. Якщо тварина була заражена, протягом цього терміну можуть проявитися ознаки хвороби", – зазначили у пресслужбі.

"Захворювання на сказ можна уникнути, якщо після укусу людина отримає необхідну медичну допомогу. Курс антирабічних щеплень призначають у разі ймовірного або наявного інфікування людини, після визначення приналежності випадків укусів до певних категорій контакту, згідно з рекомендаціями ВООЗ. Самовільно припиняти лікування чи порушувати режим поведінки під час нього неприпустимо", – додали у повідомленні.

Також нагадаємо, що в Фастові виконавчий комітет прийняв рішення суттєво підняти заробітні плати фельдшерам та водіям швидких.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: