#

У Гатному правоохоронці напали на журналістку та режисерку Таїсію Кутузову (ВІДЕО)

09.10.2020 08:00
У Гатному правоохоронці напали на журналістку та режисерку Таїсію Кутузову (ВІДЕО)
Таїсія Кутузова

У вівторок, 6 жовтня, у селі Гатне Фастівського району правоохоронці напали на журналістку та режисерку Таїсію Кутузову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Таїсії Кутузової у Facebook.

Зазначимо, що в цей час дівчина знімала матеріали до фільму "Shut the fuck up" про утиски свободи слова.

Зйомки проходили в Гатному під час засідання місцевої виборчої комісії, куди, за словами активістів, на підтримку одного із кандидатів на посаду міського голови приїхало кілька автобусів з "тітушками", а також прибули поліцейські патрулі. Зйомка не сподобалася правоохоронцям, які почали тиснути на Кутузову, щоб та вимкнула камеру. 

При цьому я неодноразово казала поліцейському, що я журналіст, просила відійти, якщо він не хоче потрапити в кадр, але він продовжував агресивно напирати на мене, вимагаючи посвідчення журналіста,  зазначила Таїсія.

Врешті, троє правоохоронців почали виламувати руки та вирвали камеру з рук Таїсії та активістки Тетяни. Момент нападу встигли зафільмувати  на відео чоловіки провокували конфлікт.

Як зазначає Таїсія, правоохоронці не показували свої службові посвідчення на її вимогу. Однак пізніше інший чоловік у формі підійшов, щоб "вибачитися за дії колег".

Журналістка вже написала заяву про напад правоохоронців до поліції та Державного бюро розслідувань. Як повідомили у поліції, за цим фактом почали службове розслідування, а всіх правоохоронців, які були на місці події, мають покарати.

Фільм «Shut the fuck up» або "Закрий, *ля, рота"  проєкт Таїсії Кутузової про активіста Сергія Чагарова, який з 16 років бореться з корупцією у рідному селі. Він відстоює своє право на свободу слова та розкриває махінації місцевих чиновників.

Нині Сергій балотується на виборах до Гатненської сільської ради (Фастівський район Київської області). У день нападу на режисерку Сергій був на засіданні територіальної громади, де вимагали зняття кандидатури депутата Олександра Паламарчука на голову ОТГ. 

Під час засідання, активісти помітили, як під будівлю ради приїхали два автобуси з "тітушками" прибули на замовлення одного з кандидатів на голову ОТГ від партії "Слуга народу".  Саме тоді Кутузова разом з активістами почали знімати.

Нагадаємо, що 7 жовтня на засідання ТВК Олександра Паламарчука, кандидата на голову Гатненської ОТГ, зняли з виборчих перегонів.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: